Ny partner: Nordic LCA 

Markedet for EPD- og LCA-tjenester i Danmark utvikler seg raskt, drevet av økende regulatoriske krav og en voksende bevissthet om miljømessig bærekraft. Bedrifter på tvers av ulike bransjer søker nå pålitelige metoder for å dokumentere og redusere sin miljøpåvirkning. Dette gjør EPD-er og LCA-er til essensielle verktøy for compliance og konkurransefortrinn.

Vi i LCA.no er derfor glade for å kunngjøre at vi styrker vår tilstedeværelse i Danmark gjennom et strategisk partnerskap med Nordic LCA. Nordic LCAs sterke faglige tilnærming passer godt med vår egen, og vi ser frem til å samarbeide for å gi bedrifter bærekraftig konkurransekraft gjennom skybasert og verifisert miljødokumentasjon – EPD.

Hvorfor valgte Nordic LCA å inngå partneravtale?

Beslutningen om å inngå en partneravtale med LCA.no ble drevet fram av flere faktorer for Nordic LCA-teamet. Først og fremst var det samsvaret mellom begge selskapenes visjoner og verdier. LCA.nos innovative programvareløsninger er passer perfekt med Nordic LCAs ekspertise innen miljøvurderinger, noe som tillot mer presise og omfattende analyser. I tillegg vil partnerskapet bidra til å effektivisere prosesser og forbedre kvaliteten på tjenestene som tilbys kundene, og sikre at de får de beste mulige resultatene i sitt bærekraftsarbeid.

Et sterkt faglig partnernettverk er viktig for oss i LCA.no, sier administrerende direktør Trond Edvardsen. Gjennom våre partnere når vi enda flere fremtidsrettede bedrifter med våre verktøy for utvikling av verifisert miljødokumentasjon. Samarbeidet med Nordic LCA sikrer også at vi har en høyt kompetent og kunnskapsrik partner som vi kan diskutere emner som metodikk, reguleringer og lovgivning med.

Forventninger til samarbeidet

Nordic LCA forventer at dette partnerskapet vil styrke deres evne til å levere høy-kvalitets LCA- og EPD-tjenester. Ved å integrere LCA.nos programvareverktøy, har Nordic LCA som mål å forbedre datanøyaktighet, effektivitet og den totale verdien som tilbys kundene. Partnerskapet åpner også veier for samarbeid om innovasjon, som gjør det mulig for begge selskaper å holde seg i forkant av bærekraftsutviklingen og tilby banebrytende løsninger til sine kunder.

Om Nordic LCA

Ideen til Nordic LCA ble skapt i Aalborg i år 2022. Forretningsreisen ble skapt fra en dyp interesse for fremtiden til vår planet og en sterk tro på at bedrifter kan spille en avgjørende rolle i å beskytte miljøet. Teamet består av Emil Pedersen og Selma Al-Zohairi. Begge fullførte sine mastergrader i Environmental Management and Sustainability Science i 2019 ved Aalborg Universitet. Etter sin mastergrad fortsatte Emil med å skrive en doktorgrad om livssyklusanalyse og livssyklusledelse, mens Selma fokuserte sin doktorgrad på livssyklusanalyse og sirkulær bioøkonomi.

Som et lite team tilbyr Nordic LCA flere unike fordeler sammenlignet med større konsulentfirmaer. Kundene får direkte og personlig oppmerksomhet fra grunnleggerne, noe som sikrer en dyp forståelse av deres spesifikke behov og mål. Nordic LCA kan raskt tilpasse seg endringer og levere skreddersydde løsninger uten de omfattende forretningsprosessene som ofte observeres i større organisasjoner. Med færre involverte hender er det et høyere konsistensnivå og en god kvalitetskontroll gjennom hele prosjektet. Kundene drar nytte av et nært, samarbeidende forhold, som fremmer bedre kommunikasjon og mer effektiv problemløsning. Med en slank struktur kan Nordic LCA tilby konkurransedyktige priser uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

Om LCA.no

LCA.no AS er en leverandør av verktøy og tjenester for miljødokumentasjon og innovasjon. Vi gjør EPD enkelt og kostnadsbesparende gjennom vår skybaserte EPD-Generator.

LCA.no er et relativt ungt selskap, grunnlagt i 2016, men ryggraden i selskapet er over 35 år med forskning og utvikling av LCA-analyser og miljødokumentasjon. Selskapet ble grunnlagt av forskningsinstituttet Norsus (tidligere Østfoldforskning). Utviklingen av en EPD er ofte tidkrevende og ressurskrevende, og LCA.no har utviklet et verktøy, EPD-Generator, for å forenkle denne prosessen.

Våre verktøy bruker forskningsbaserte data og følger internasjonale standarder for å sikre best mulig kvalitet. Dette sikrer at våre verktøy har høy faglig kvalitet, samtidig som de gjør utviklingen av miljødokumentasjon og analyser effektiv og ressursbesparende.

Vårt mål er å gi bedrifter bærekraftig konkurransekraft, og vi har for tiden kunder på fire kontinenter.